8 Ağustos 2012 Çarşamba

Biskotti



    Gerekli Malzemeler;

-385 gr un
-200 gr Şeker
-80 gr Tereyağ
-3 Yumurta
-1 Tatlı kaşığı vanilya özütü
-2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 Çimdik tuz
-250 gr Damla çikolata








   Yapılışı ;

Yağla şekeri karıştır.Yumurtaları içine tek tek kır.Vanilya özütünü ilave et Bir kaba un, tuzu,kabartma tozunu eleyerek karıştır.Eledeğin unu tek seferde ilave et.Damla çikolatayı ilave ettikten sonra çok fazla karıştırma.Bir tutam unu tezgaha serp.Bir spatula yardımıyla hamuru al.Hamuru biraz bir ileri bir geri getir.Yoğurma hamuru ikiye böl böldüğün hamuru tekrar biraz uzatarak yuvarla ekmek gibi tepsiye koy.İkinci parçayıda aynı koy.Bir yumurta beyazını hamurların her yerine sür.Üzerine toz şeker serp.165 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kabarıp kızarınca çıkar.Ekmek kesme tahtasında dilim dilim kes,Izgara teline sırala 15-20 dakika 110 derece fırında beklet.Soğuduktan sonra bir kavanoza yada bir saklama kabına koyup Uzun süre bekletebilirsiniz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder