28 Temmuz 2012 Cumartesi

Şeftali tatlısı




Gerekli malzemeler:
-2 adet yumurta
-250 gr margarin
-1 su bardağı toz şeker
-1 fincan sıvıyağ
-Yarım paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-1 çay bardağı şeftali suyu
-Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kreması için :
-Yarım kilo süt
-50 gr margarin
-6 yemek kaşığı un
-6 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır üzerine margarin,toz şeker,kabartma tozu,sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.Alabilldiği kadar unla yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.Bir taraftan kreması sürekli karıştırılarak pişirilir.Fırından çıkan kurabiyelerin(sıcak olarak)içleri çay kaşığıyla oyulur.İki kurabiye  aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır.Yarım çay kaşığı gıda boyasıyla 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır.Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır toz şekere bulanır.Üzerine taze nane yaprağı koyularak şekil verilir.Şeftali tatlısı servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder