24 Temmuz 2012 Salı

Çikolatalı Pasta

Gerekli Malzemeler:

-6 yumurta
-120 gr şeker
-40 gr kakao
- 1/3 çay bardağı su

Yapılışı:

  Şekeri yarı yarıya bölüp, yarısıyla aklarını yarısıyla sarısını çırpalım, bir tarafta kuru malzemeleri eleyerek karıştıralım sonra yumurta aklarını ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpalım, sarılarını ve şekeri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş yumurta aklarının içine bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş yavaş karıştıralım. Daha sonra kuru malzemeleri de yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. 18-20 santimlik yuvarlak bir kalıba aktaralım daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45dakika pişirelim. Soğuduktan sonra kekimizi 1 gün bir poşette buzdolabında bekletelim.


İç kreması :
400 gr krema
400 gr kuvertür çikolata



Kremanın Yapılışı : 


Kremayı benmari üsulu kaynatıp çikolatayı ilave edelim yavaş yavaş çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Oda sıcaklığında biraz bekletip yarım saat buzdolabında bekletelim. 


Pastanın Yapılışı:


Keki 3e bölüp arasına kremayı koyup arzuya göre içine (damla çikolata/ fındık / badem) üstüste koyup krema ile kaplayalım. Kapladıktan sonra 1saat buzdolabında bekletelim. Üzerine beyaz şeker hamuruyla kaplayalım.Kenarlarına şeker hamurundan biraz alıp misket büyüklüğünde toplar oluşturalım,Üzerine pembe şeker hamurundan fiyonk yapalım,  (şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırmak için suyun içine bir fırça yardımıyla sürelim.) isteye göre fiyonk dışında başka figürlerde yapılabilir. Afiyet olsun...


Şeker hamurundan kızım için yaptığım ilk pastam :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder